alt

Professionele Intervisie (Profvisie)
Onder begeleiding van ervaren professionals onderzoekt u, samen met collega's, wat de achtergrond van vertoond gedrag is. Het doel is werkverbetering en resultaatoptimalisatie. Wat het u oplevert is: vergroot zelf inzicht, continue kritische zelfreflectie en meer respect voor ieders uniciteit en eigen(aardig)heid.

Invulling en opzet afgestemd op uw organisatie. Advies: minimaal eens in de 6 weken, 2 uur per keer, op een goed bereikbare en rustige plek. Ver vooruit plannen. Minimaal 2, maximaal 6 deelnemers per groep.

U kunt zich ook opgeven voor de open groep. U vormt dan met mensen uit verschillende organisaties een profvisie groep. Wilt u mee doen, neem contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden.

Thema's

 • 1.

  Vertrouwen

  Omdat u in een kleine groep met dezelfde collega's werkt, versterkt u de onderlinge band en vergroot u de onderlinge veiligheid. Dat betekent dat u vertrouwen als basis voor groei hanteert. Alles eerlijk kunnen en durven zeggen: daar komt u verder mee. Onze professionals waarborgen mede uw aller veiligheid.

 • 2.

  Zelfreflectie

  Als u kiest voor profvisie met onze professionals, weet u zeker dat u zichzelf in de spiegel zult kijken. En dat draagt bij aan meer zelfinzicht. Dat betekent dat u meer verantwoordelijkheid gaat dragen voor uw gedrag. Elke keer opnieuw is dit van toegevoegde waarde voor uzelf en de mensen met wie u werkt. Onze professionals voegen waarde toe.

 • 3.

  Confrontatie

  Wanneer patronen en herhalingen zichtbaar worden zorgt dat voor innerlijke confrontatie. Wie beïnvloedt u en andersom? Dit serieus nemen is doorslaggevend bij het zelf onderzoek dat bij profvisie wordt aangeboden. Als u de streep over bent, bemerkt u de winst die zelfconfrontatie in zich bergt. Meer begrip betekent meer keuze.

Enkele reacties

 • “Doordat Pauline ons begeleidt, wijk je niet af naar randzaken maar blijf je bij de kern van de vraag of inbreng. Ze is scherp en eerlijk en dat is prettig. Ze kan goede vragen stellen waardoor je zelf gaat nadenken. Ik zou nog wel met verschillende methodieken willen oefenen waar zij bij is.”

 • “Pauline geeft duidelijke kaders zonder overheersend te zijn.”

 • “Ik vind het belangrijk dat de begeleider van de groep de bijeenkomst helder en duidelijk neer zet en dat er gewerkt wordt aan datgene waar wij voor bij elkaar zitten. Pauline doet dit op een prettige manier en geeft ons ook alle ruimte voor onze eigen inbreng.”

 • “Ik denk dat begeleide intervisie nodig blijft, ook bij zelfsturende teams. Een moment van bezinning en beschouwing is van grote waarde. De begeleider voorkomt afdwalen naar concrete gevallen, en wijst ons op patronen en thema’s die ertoe doen en die wij zelf niet zien.”

 • “Door Paulines invoelende kracht heb ik zicht op een groot thema van mijn leven gekregen. En ook hoe ik dat ten opzichte van mijn collega’s onbewust steeds opnieuw afspeelde. Nu kan ik daar vrijer en met meer respect mee omgaan. Naar mezelf en naar mijn collega’s. Dank je wel daarvoor.”

 • “Dank voor je scherpzinnigheid en steun toen het moeilijk werd. Ik voel me gezien.”

 • “Iedereen zou dit moeten doen in zijn/haar werk. Wát ontzettend fijn. Ik ken mijn collega’s nu beter, kan daardoor veel meer bereiken, voor mezelf maar vooral ook voor mijn cliënten. Juist omdat we dit continu doen ontstaat de meerwaarde.”

 • “Je hebt jezelf laten zien, en daardoor durfde ik mezelf ook te laten zien. Het was confronterend, maar vooral heb ik er heel veel van geleerd. Ik durf nu veel meer en vaker te zeggen wat ik vind. En ik heb ontdekt dat dat altijd bijdraagt aan het werk.”

 • “Elke maand kijk ik uit naar je komst. Soms weet ik niet waar ik het over moet hebben, maar altijd ontstaat datgene wat speelt als vanzelf. Het lijkt wel magie.”